Wat is CrossFit?

CrossFit is een functionele, intensieve en gevarieerde manier van bewegen. Het doel is niet om de beste te worden in één specifiek onderdeel zoals bijvoorbeeld een gewichtheffer of een marathonloper.

Het doel is juist om boven gemiddeld tot goed te worden in alle conditionele eigenschappen; denk aan kracht, power, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie, behendigheid, snelheid en balans. Een CrossFitter is een specialist in niet specialiseren.

Primal Performance is een officiële CrossFit affiliate. Sinds augustus 2014 staan wij geregistreerd als CrossFit Weert.

Hoe zijn de trainingen opgebouwd?

Elke training bestaat uit een warming up, een kracht en techniek onderdeel en een workout of the day. Er wordt veel aandacht besteedt aan het aanleren van de juiste techniek. Door consistent te focussen op het verbeteren van je techniek ben je uiteindelijk in staat om de intensiteit te verhogen en tegelijkertijd de kans op blessures te minimaliseren.

Wat is een WOD?

Elke training bevat een workout of the day, in de CrossFit wereld bekend als een WOD. Deze WOD’s zijn gegarandeerd uitdagend en vragen dan ook om doorzettingsvermogen.  De WOD’s zijn nagenoeg geen enkele training hetzelfde en kunnen bestaan uit een variatie-, of een combinatie van:

  • Gewichtheffen; oefeningen met vrije gewichten
  • Gymnastics; oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van lichaamsgewicht
  • Cardio en atletiek onderdelen; zowel anaeroob (kort en intens) als aeroob (langdurig en relatief rustig)

Bekijk ook onze vechtsporten en ondersteunende sporten

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.