Newborn Primate Program

Het Newborn Primate Program is een programma dat iedere beginnende CrossFitter moet doorlopen, ongeacht zijn of haar trainingsniveau. Het programma bestaat uit een totaal van 6 basis CrossFit lessen. Hierin maak je kennis met onder andere:

  • De CrossFit filosofie
  • De basisbewegingen
  • Verschillende soorten workouts

De CrossFit filosofie

Elke les van het Newborn Primate Program begint met een theoretische inleiding waarin we kort wat achtergrondinformatie geven over onder andere:

  • CrossFit en de specifieke manier van trainen
  • Functionele bewegingen
  • Conditie en fitheid/fitness
  • Voeding

Ben maar niet bang… Je hoeft van ons geen examen af te leggen. Ons doel is dat de deelnemers aan het eind van het Newborn Primate Program begrijpen wat CrossFit is, waar wij voor staan en waarde aan hechten.

De basisbewegingen

In ons programma kennen we 9 basisbewegingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de air squat, deadlift of shoulder press. Na het eerste (theoretische) gedeelte besteden we veel tijd aan de oefening en verfijning van de techniek van deze basisbewegingen. Omdat de groep uit maximaal 8 personen bestaat krijgt iedereen individueel veel feedback en tips om zijn of haar techniek te verbeteren.

In het reguliere lesprogramma komen de basisbewegingen veelvuldig aan bod en worden ze zelfs met elkaar gecombineerd. Hierdoor komen we bijvoorbeeld tot een thruster, of een snatch.

Verschillende soorten workouts

In CrossFit kennen we veel verschillende soorten workouts en afkortingen. Workouts als een AMRAP, rounds for time en EMOM zijn welbekend binnen de CrossFit wereld. In het Newborn Primate Program ga je verschillende workouts aan den lijve ondervinden. Hierdoor maak je niet alleen kennis met verschillende trainingsvormen, maar ervaar je ook de stimulerende werking die een groep met zich meebrengt.

Het Newborn Primate Program is een ideale kennismaking met CrossFit en een goede basis voor deelname aan het reguliere lesprogramma.

Bekijk ook onze vechtsporten en ondersteunende sporten

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.