Judo

Judo; De Japanse zelfverdedigingskunst

Judo is van oorsprong een Japanse zelfverdedigingskunst. Judo wordt hedendaags ook beoefend als (Olympische) sport. Hoewel er ook controle technieken op de grond aan bod komen, ligt de focus voornamelijk op staande werptechnieken (denk aan onder andere arm-, been- en heupworpen).

Tijdens de les wordt veel aandacht besteed aan onder meer:

  • Verschillende werp- en controletechnieken
  • Aanvalsstrategieën en speltactieken
  • Actieve sparvormen en conditionele oefeningen

Primal Performance is sinds november 2014 als club officieel aangesloten bij de Judo Bond Nederland.

logo-jbn

Hoe zijn de trainingen opgebouwd?

Judo is een ideale sport voor opgroeiende kinderen.

  • Coördinatie en behendigheid, kracht en snelheid, uithoudingsvermogen en power zijn stuk voor stuk onderdelen die terug komen in een judoles.
  • Judo vraagt om samenwerking. Zonder maatje is het immers nogal lastig judoën. Omdat de kinderen tijdens de les veel met elkaar samenwerken leren ze om te gaan met verantwoordelijkheid en ontstaat er een gevoel van saamhorigheid.
  • Doormiddel van kleine overwinningen ontwikkelen de kinderen zelfvertrouwen. Een overwinning zit niet alleen in het behalen van een nieuwe band of slip. Denk hierbij ook aan het aanleren van een nieuwe worp, houdgreep of spelvorm.
  • Iets bereiken vereist discipline en doorzettingsvermogen. Binnen Judo is dit niet anders en worden kinderen spelenderwijs uitgedaagd om dit te tonen.

Vanwege de positieve invloed op de algehele ontwikkeling is judo uitermate geschikt voor de jeugd.

Voor apen, klein & groot

Onze jeugdjudoka’s zijn ingedeeld in de tiny primates (4-6 jaar), little primates (7-9 jaar) en primal teens (10 jaar en ouder). Klik hier om het actuele lesrooster te bekijken.

 

Judo Bond Nederland

Naast de inschrijving bij onze sportschool is ons advies om je ook aan te melden bij de Judo Bond Nederland (JBN).

Toernooien

De JBN organiseert voor de JBN leden vele toernooien, zowel regionaal als nationaal en van instaptoernooien voor de jongste jeugd tot Nederlands kampioenschappen.

Verzekering

De JBN biedt onder andere een aanvullende ongevallenverzekering aan voor de aangesloten leden.

Kyu- en Dangraden

Heb jij als droom om ooit de zwarte band (ook wel 1e Dan) te behalen, dan is het nodig om je behaalde gradaties officieel te laten registreren bij de JBN. Je ontvangt hiervoor een JBN ledenpas en paspoort.

Aanmelden

Klik op onderstaande link om direct naar de inschrijfpagina van de JBN te gaan. Het aansluitnummer van Primal Performance is: D6DQ29X. Dit is handig om te gebruiken bij je aanmelding.

Inschrijven Judo Bond Nederland

Bekijk ook onze ondersteunende sporten of lees meer over CrossFit

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.