Kickboksen

Kickboksen, wat is dat eigenlijk?

Kickboksen is een vechtsport waarbij je trap- en stoottechnieken gebruikt om een tegenstander te domineren. De Nederlandse vorm van kickboksen is een combinatie van Japans kickboksen en thaiboksen, ook wel ’Muay Thai’ uit Thailand.

Kickboksen voor 12 tot 16 jarigen

De kickboks les voor 12 tot 16 jarigen is een dynamische les waarbij leren samenwerken en aandacht voor techniek centraal staan.

Doormiddel van spelvormen, conditioneel uitdagende oefeningen en het trainen van technieken leren de jeugdsporters om samen te werken. Wat betreft techniek leren de jongens en meiden alle technieken die het kickboksen bevat. Daarbij zijn we er wel alert op dat harde trap- en stoottechnieken, in het bijzonder naar het hoofd, worden vermeden

Don’t run away from challenges.

Run over them.

Daag jezelf uit

Tijdens de les leer je allerlei kickboks technieken. Jabs, hoeken, low kicks, ga zo maar door. We nemen er de tijd voor om het je goed aan te leren.

Maar denk niet dat het lanterfanten wordt! Gecombineerd met sit ups, push ups, bokszak technieken en andere conditionele stoei- en sparvormen, word je stevig uitgedaagd. Na een aantal lessen merk je dan ook dat niet alleen je technieken, maar ook je conditie beter wordt!

Doe ook mee!

Wil je ook meedoen? Dat kan! Neem twee gratis proeflessen en probeer het direct.

Om te beginnen kun je de benodigde materialen gewoon bij ons lenen. Mocht je na de proeflessen geïnteresseerd zijn om ermee verder te gaan, dan is het de bedoeling om je eigen materiaal aan te schaffen.

Neem contact op voor meer informatie.