Primal Running

Hardlopen kan altijd en overal. Alleen of gezamenlijk. Het geeft een bevrijdend gevoel; je trekt je schoenen aan en rent de buitenlucht in. Daarbij biedt hardlopen een aantal kenmerkende fysieke en mentale voordelen.

Primal Running

Primal running is een wekelijkse hardloop training toegankelijk voor zowel ervaren als minder ervaren hardlopers. De lesinhoud focust op loopscholing en interval trainingen. We variëren sporadisch ook met duurtrainingen. Tijdens de les besteden we daarnaast veel aandacht aan het verbeteren van de looptechniek. Tijdens deze lessen richten we ons op het verbeteren van de houdingrunning economysnelheid en het uithoudingsvermogen.

Fysieke voordelen

Rekening houdend met de juiste manier van trainen, verbeter je doormiddel van hardlopen zowel je uithoudingsvermogen als snelheid. Tijdens de lessen focussen we namelijk op training van zowel het aerobe als het anaerobe energiesysteem.

Het aerobe energiesysteem wordt voornamelijk aangesproken bij langdurige en relatief rustige inspanning. Tijdens kortdurende en intense inspanning wordt daarentegen met name beroep gedaan op het anaerobe energiesysteem. Door duurtrainingen te combineren met interval trainingen, merk je al gauw dat jouw capaciteit voor uithoudingsvermogen en snelheid toeneemt.

Mentale voordelen

Naast dat hardlopen een bevrijdend gevoel geeft, zorgt het ook voor de ontlading van stress. Je lichaam maakt verschillende hormonen aan, waaronder endorfine (ook wel bekend als het gelukshormoon), die tijdens hardlopen worden gestimuleerd. Dit fenomeen wordt ook wel eens de runners high genoemd. Tijdens de hardlooptrainingen besteden we ook aandacht aan mindset waardoor je merkt dat ook de mentale weerbaarheid toeneemt.

Like what you're reading?

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meedoen aan met de primal runners? Neem contact op! Voor de lestijden verwijzen we je graag naar het lesrooster.

Bekijk ook onze vechtsporten of lees meer over CrossFit

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.