Boxing

Boksen "the sweet science"

Boksen wordt ook wel “the sweet science” genoemd. Je dient namelijk de perfecte balans te vinden tussen raken, zonder geraakt te worden. Het is deze combinatie die boksen zo interessant maakt. 

Techniek + iets extra's

Vanwege dit contrast (raken zonder geraakt te worden) spreekt het voor zich dat boksen een zeer technische sport is. Maar als het alleen techniek zou zijn wat het verschil maakt, zou het enkel een “science” genoemd worden.

Naast techniek, vraagt boksen dus nog om iets extra’s. Het is iets waar je moeilijk je vinger op kunt leggen. Het is “iets” waardoor boksen haar bijnaam “the sweet science” verdiend. Benieuwd wat men bedoelt? Kom langs en ervaar het met een proefles!

Hoe ziet een les eruit?

Net als bij al onze andere lessen besteden we ook bij de boksles veel aandacht aan techniek. Denk hierbij aan onder andere voetenwerk, ontwijken en natuurlijk vele stootcombinaties

Andere aspecten die tijdens elke les aanbod komen zijn:

  • Coördinatie training van ogen, handen en voeten.
  • Het creëren van ringinzicht en ringbewustzijn.
  • Interval training en andere conditionele oefeningen.

When life gets tough, put on your boxing gloves.

Voor iedereen toegankelijk

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Man, vrouw, getraind, ongetraind, recreatief, competitief; iedereen is welkom. De les wordt aangepast op jouw niveau.

Nog nooit iets gedaan aan sport, laat staan vechtsport? Geen probleem. We beginnen met de basics en nemen daar uitgebreid de tijd voor. Naarmate de tijd vordert en jouw comfort zone vergroot, leer je op een methodische wijze alle ins en outs van het boksspel. 

Ben je al wat verder of heb je zelf al wedstrijdervaring? Nice! Met jou kunnen we al dieper ingaan op de onder andere de tactische aspecten van het spel, onorthodoxe stootcombinaties en het verder uitwerken van jouw eigen boksstijl. 

Wat heb ik nodig?

Eigenlijk niet zo veel. Een set bokshandschoenen en een bitje en je bent er klaar voor.

Een bitje… Gaan jullie er zo hard tegenaan dan? Geen schrik, tijdens het sparren houden we nog steeds rekening met ieders niveau. En daarnaast ben je natuurlijk eigen baas. Je bepaalt zelf of je meedoet met sparren. 

See for yourself

De beste indruk krijg je met een proefles. En gelukkig voor jou krijg je die twee stuks gratis aangeboden!

Neem contact voor meer informatie of kom langs en doe direct mee jouw eerste proefles. 

Bekijk ook onze ondersteunende sporten of lees meer over CrossFit

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.