Kickboksen

Kickboksen; stand up fighting

De Nederlandse vorm van kickboksen is een combinatie van Japans kickboksen en thaiboksen, ook wel ’Muay Thai’ uit Thailand. Kickboksen is een vechtsport waarbij men de handen en benen gebruikt om de tegenstander te domineren. Een wedstrijd wordt besloten door middel van punten, knock out of overgave.

Kickboksen & de recreatieve sporter

Kickboksen is ook uitermate geschikt voor de recreatieve sporter. De kickboks trainingen zijn conditioneel uitdagend, je bent namelijk de hele les intensief in beweging. De trainingen bestaan uit verschillende interval oefeningen, die kort en intens individueel, of met een partner uitgevoerd worden.
Kickboksen is ideaal voor het verbeteren van je:

  • Explosiviteit en snelheid
  • Coördinatie en balans
  • Alertheid en zelfvertrouwen

Omdat er in de lessen met bepaalde basistechnieken wordt gewerkt, kunnen zowel nieuwelingen als gevorderden het uiterste uit zichzelf halen.

Kickboksen & thaiboksen; wat is het verschil?

Vaak wordt kick- en thaiboksen gezien als één en dezelfde vechtsport. Dit is niet het geval. Hoewel de vechtsporten erg veel op elkaar lijken, kennen ze verschillende technieken. Kickboksen in Nederland heeft veel invloeden vanuit het thaiboksen, zoals de knie-, trap- en clinchtechnieken. Waar bij thaiboksen de ellebogen gebruikt mogen worden, mag dit bij kickboksen bijvoorbeeld niet.

Is het iets voor mij?

Jazeker! Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt in het kickboksen. De lessen zijn zodanig opgesteld dat eenieder mee kan doen. Je kunt je doelstellingen op je eigen tempo behalen. Of je nu je conditie wilt verbeteren, of kickboksen wilt leren als zelfverdedigingssport; in deze les bieden wij ruimte naar ieders wens.

Meld je nu aan voor 2 gratis proeflessen

Bekijk ook onze ondersteunende sporten of lees meer over CrossFit

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.