Mixed Martial Arts

Wat is MMA?

MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een vechtsport waarbij technieken uit verschillende vechtsporten worden gecombineerd. Denk hierbij aan technieken uit voornamelijk:

In MMA mag er dus zowel staand als op de grond gevochten worden. MMA is onder andere bekend geworden door de UFC (Ultimate Fighting Championship), ’s Werelds grootste MMA organisatie.

Hoe ziet een MMA partij eruit?

Over het algemeen bestaat een MMA partij uit 3 rondes van elk 5 minuten lang. De belangrijkste manieren waarop iemand kan winnen zijn:

  • Submission: de vechter wordt tot overgave gedwongen doormiddel van een klem of verwurging.
  • Knockout (KO): de vechter verliest zijn bewustzijn.
  • Technisch Knockout (TKO): de vechter is niet meer in staat om zich te verdedigen of de ringarts besluit dat de vechter teveel schade heeft opgelopen.
  • Decision: wanneer er na 3 rondes nog geen winnaar is doormiddel van een van de bovengenoemde manieren, gaat de beslissing naar de jury.

Zijn er dan wel regels?

Een van de grootste misverstanden over MMA is dat mensen vaak denken dat deze sport geen regels kent. MMA is een sport waaraan zeer zeker regels zijn verbonden. Zo worden vechters ingedeeld in gewichtsklassen en is het dragen bescherming zoals een bitje, tok en handschoenen verplicht.

Daarnaast bestaan er ook aantal verboden handelingen, welke per bond ietwat kunnen verschillen.

Verboden handelingen

Om de veiligheid van de vechters te garanderen en de sportiviteit te behouden zijn een aantal handelingen verboden. Denk hierbij aan onder andere kopstoten, prikken in de ogen, aan de haren trekken, aanvallen naar het kruis, etc.

Het doel is niet om de ander schade toe te brengen. Het doel is de tegenstander doormiddel van de juiste strategie en technieken te domineren en tot overgave te dwingen

Neem contact op en maak gebruik van twee gratis proeflessen.

Bekijk ook onze ondersteunende sporten of lees meer over CrossFit

Heb je vragen of wil je graag andere zaken bespreken, neem dan contact op. We doen ons best om je verder te helpen.